پرش لینک ها

آشنایی با نقاط کور کامیون و کشنده

رانندگی با ماشین‌های سنگین همیشه کار سخت و مشکلی است. وجود نقاط کور کامیون و کشنده موجب می‌شود تا راننده در بسیاری از مواقع خودروها و عابرین اطراف را به درستی مشاهده نکند و برای تغییر مسیر دچار مشکل شود. وجود آینه‌های محدب و مقعر در وسایط نقلیه سنگین کمک زیادی به بهبود دید رانندگان می‌کند، اما همچنان نقاطی وجود دارند که راننده به‌سادگی آن‌ها را مشاهده نمی‌کند.

منظور از نقاط کور کامیون و کشنده چیست؟

نقاط کور در ماشین‌های سنگین به نقاطی گفته می‌شود که راننده به‌صورت مستقیم یا از طریق آینه دید کاملی به آن‌ها ندارد یا حتی در مواردی هیچ‌گونه دیدی به آن نقطه نخواهد داشت. اهمیت شناخت نقاط مور در انواع کامیون و کشنده از آن‌جهت است که بسیاری از تصادفات رانندگی به علت عدم درک درست از این نقاط کور اتفاق می‌افتد.

علاوه‌بر رانندگان خودروهای سنگین که باید با نقاط کور کامسیون و کشنده آشنا شوند، سایر خودروها و عابرین پیاده نیز باید به نقطه‌های کوری که راننده آن‌ها را نمی‌بیند و تسلطی بر روی آن‌ها ندارد توجه کنند تا کمتر دچار سوانح رانندگی و آسیب‌های جدی شوند.

چرا توجه به نقاط کور در ماشسین‌های سنگین نظیر کامیون و کشنده مهم است؟

بسیاری از تصادفاتی که برای ماشین‌های سنگین اتفاق می‌افتد به علت عدم دید کافی راننده به نقاط کور است. تریلی‌ها و کامیون‌های سنگین به علت بزرگی و طول زیاد، دارای نقاط کور زیادی هستند. به همین دلیل آن‌ها به درستی ماشین‌های سواری یا حتی عابرین پیاده اطراف ماشین را به درستی مشاهده نمی‌کنند.
نقاط کور در کامیون و کشنده در هنگام دور زدن یا دنده قب رفتن افزایش می‌یابد و احتمال به‌وقوع پیوستن حوادث افزایش می‌یابد.

شناسایی نقاط کور کامیون و کشنده

آشنایی با نقاط کور کامیون و کشنده

قبل از هر کاری بهتر است با نقاطی که رانندگان ماشین‌های سنگین دید کاملی بر روی آن‌ها ندارند آشنا شویم:

  1. نقطه کور جلوی کامیون یا کشنده: زمانی که ماشین یا فردی که جلوی کامیون بایستد از نقطه‌ای که کامپوت ماشین جلویی دیده وی‌شود یا کفش و بدن عابر پیاده دیده می‌شود تا جلوی کاپوت کامیون نقطه کور راننده ماشین سنگین محسوب می‌شود. این نقطه در سبقت‌هایی که ماشین سواری به‌صورت ناگهانی در جلوی کامیون قرار می‌گیرد موجب تصادف می‌شود؛
  2. نقطه کور آینه بغل چپ و راست: راننده ماشین سنگین تنها تا حدود 45 درجه را در آینه بغل مشاهده می‌کند. بنابراین در هنگام عبور از کنار کامیون و تریلر به این نقاط توجه کنید؛
  3. نقطه کور بغل کامیون و تریلر: هنگامی که ماشسن یا فردی در قسمت بار کشنده (بغل تریلر) قرار می‌گیرد، راننده ماشین سنگین متوجه حضور وی نمی‌شود؛
  4. نقطه کور عقب کامیون: قرارگیری کامل خودرو سواری در قسمت بار کامیون یا کشنده موجب می‌شود تا راننده تریلر هرگز دیدی از وسیله نقلیه نداشته باشد.

راهکارهایی برای کاهش نقاط کور کامیون و کشنده

کاهش نقاط کور در رانندگی

از آنجایی که نقاط کور کامیون و کشنده عامل بسیاری از تصادفات جاده‌ای هستند، رانندگان باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش آن‌ها باشند:

1- توجه به سلامت آینه‌ها

در یک ماشین سنگین باید تمامی آینه‌ها در سلامت کامل باشند تا راننده دید درستی به اطراف داشته باشد. استفاده از آینه‌هایی با وسعت دید کامل و شفاف به بهتر دیدن راننده کمک می‌کنند.

2- به کارگیری آینه نقطه کور

استفاده از آینه‌های محدب یا مقعر در بهبود دید رانندگان موثر است. این قبیل از آینه‌ها که به آینه نقطه کور مشهور هستند کمک می‌کنند تا راننده دید بهتری نسبت به نقاط کور کامیون و کشنده تریلر داشته باشد.

3- گرم‌کن آینه

در کشنده‌های مدل بالا توجه بسیاری به نکات ایمنی شده است و امکانات متعددی برای راحتی رانندگان در نظر گرفته شده است. به همین دلیل با استفاده از گرم‌کن در شیشه‌ها و آینه‌ها، بخار آب یا قطرات باران خشک می‌شوند تا راننده دید بهتری به اطراف داشته باشد.

4- تغییر در طراحی کابین

در کشنده‌ها و کامیون‌های مدل بالا سعی شده است تا نوع طراحی و قرارگیری شیشه‌های ماشین سنگین طوری باشد که بیشترین دید به اطراف وجود داشته باشد. در مشخصات داف 480 این ویژگی در نظر گرفته شده است.

5- سنسور نقطه کور در کامیون و کشنده

در کشنده‌های و کامیون‌های اروپایی مدل بالا از سنسور نقطه کور استفاده می‌شود. هنگامی که در نقاط کور کامیون و کشنده، شی یا اشیایی قرار گیرد، این سنسور با ارسال آلارمی به راننده هشدار می‌دهد تا از بروز حوادث جلوگیری شود.

سخن پایانی

نقاط کور کامیون و کشنده از عوامل مهم در تصادفات جاده‌ای هستند. به همین دلیل در هنگام خرید کامیون و کشنده باید به سراغ مدل‌هایی رفت که طراحی کابین آن‌ها به شکلی است که کمترین نقاط کور را دارند. همچنین باید مدل‌هایی خریداری شوند که سیستم هشدار نقطه کنکور، دوربین و سنسورهای لازم را دارند.

پیام بگذارید