پرش لینک ها

آشنایی با انواع کامیون کشنده و کاربردهای آنها

قبل از اینکه به سراغ خرید کامیون یا کشنده بروید و به بررسی قیمت ماشین‌های سنگین بپردازید باید با انواع کامیون کشنده و کاربردهای هرکدام آشنا شوید. کامیون، کشنده و تریلر از وسایل حمل‌ونقل عمومی محسوب می‌شوند که نقش کلیدی در تسریع مبادلات تجاری دارند و گسترش ناوگان باربری در هر کشوری از مولفه‌های مهم توسعه پایدار محسوب می‌شود.

آشنایی با انواع کامیون کشنده به رانندگان، شرکت‌های حمل‌ونقل و صنایع کمک می‌کند تا ماشین‌های سنگینی را برای سازمان خود تهیه کنند که با نیازهای آن‌ها سازگاری کامل داشته باشند.

منظور از کامیون کشنده چیست؟

انواع کامیون کشنده
انواع کامیون کشنده

کامیون (camion) کلمه‌ای فرانسوی است که به وسایل نقلیه موتوری اشاره دارد که دارای قسمت حمل بار هستند. این قسمت بار متصل به کامیون است یا به‌صورت تریلر جداگانه به کشنده متصل می‌شود. انواع کامیون کشنده دارای ظرفیت‌های مختلفی هستند که بارهایی با تُناژهای وزنی مختلف را حمل می‌کنند. بر همین اساس کامیون‌ها یا کشنده‌ها دارای شکل و شمایل متفاوت و قدرت‌های موتوری متنوعی هستند که آن‌ها را برای حمل انواع کالاهای فلزی، جامد، مایع و حتی گاز مناسب می‌سازد.

معیارهای دسته‌بندی انواع کامیون کشنده

انواع کامیون و کشنده توسط متخصصان براساس معیارهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند:

  • ظرفیت کامیون و کشنده: هر کامیونی دارای واحد بار مشخصی است. این واحد به مترمکعب یا براساس ظرفیت تُناژ تعیین می‌شود. البته در کامیون‌ها یا کشنده‌هایی که دارای تانکر هستند از واحد لیتر استفاده می‌شود؛
  • الگو تخلیه بار: انواع کامیون و کشنده به هدف حمل بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل در هنگام خرید آن‌ها باید به نحوه تخلیه بار توجه کرد. کامیون‌ها ممکن است از زیر، عقب، جلو یا پهلو امکان تخلیه بار را داشته باشند. در هنگام خرید کامیون، کشنده یا تریلر به کاربری آن‌ها توجه کنید و از مشاوره شرکت‌های مجرب بهره ببرید. هم‌اکنون برای دریافت مشاوره با رایان تراک تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری را درباره کامیون‌ها و کشنده‌ها به‌دست آورید: 051-38339410
  • نوع چرخ‌ها: ماشین‌های سنگین برحسب نوع کاربری دارای چرخ زنجیری یا چرخ لاستیکی هستند. ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی بیشتر از چرخ‌های زنجیری استفاده می‌کنند. این در حالی است که کامیون و کشنده‌هایی که در جاده‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند از چرخ لاستیکی استفاده می‌کنند؛
  • دسته‌بندی کامیون کشنده به لحاظ مخزن: انواع کامیون و کشنده به‌لحاظ مخزن دارای مدل‌های مختلفی هستند. تمام تریلر، نیم‌تریلر و شاسی یکپارچه انواع مدل‌های پرکاربرد کامیون هستند.

آشنایی با انواع کامیون و کشنده

آشنایی با انواع کامیون و کشنده

قبل از خرید انواع کامیون و کشنده به کاربری مدنظرتان توجه کنید. خرید متناسب با نیاز ماشین‌های سنگین موجب می‌شود تا کارایی بیشتری از وسیله در حمل‌ونقل به‌دست آورید. به همین دلیل حتماً با شرکت‌های معتبر مشورت کنید تا بهترین خرید را با توجه به نیازتان داشته باشید:

خاور یا کامیونت

خرید خاور یا کامیونت برای حمل بارهای سبک و نیمه‌سنگینی مناسب است که وزنی در حدود 3 تا 6 تُن دارند. خاورها دارای انواع مختلفی هستند و بسیاری از صنایع غذایی، شیمیایی و تولیدی از انواع کامیون‌های باری مخزنی، مُسقف یا روباز، تانکری و یخچال‌دار برای رفع نیازهای خود استفاده می‌کنند. مدل‌های هیوندا، ایسوز، 911 و.. از پرکاربردترین خاورها یا کامیونت‌ها در بازار ایران محسوب می‌شوند.

کامیون تک محور

این نوع از کامیون‌ها دارای یک محور هستند و ظرفیت حمل بار تا 10 تُن را دارند. از کامیون‌های تک محور به 6 چرخ یا کامیون 10 تن نیز یاد می‌شود.

کامیون و کشنده جفت محور

در بین انواع کامیون کشنده، این مدل در قسمت انتهایی دارای دو محور است. به همین دلیل به کامیون‌های جفت مشهور هستند. داشتن دو محور در کامیون جفت موجب شده تا توان آن‌ها برای حمل بار افزایش پیدا کند و ظرفیتی برای حمل بار تا ۱۵ تُن را داشته باشند. چنین کامیون‌ها و کشنده‌های به 10 چرخ، کامیون جفت و کامیون 15 تنی مشهورند.

کامیون کشنده کفی

در این نوع از کشنده‌ها، قسمت بار دارای دیواره نیست. در حقیقت تریلر چادری یا فلزی برای کامیون در نظر گرفته نمی‌شود. این نوع از کشنده‌های تریلی با توجه به اینکه لبه‌ای در قسمت بار ندارند برای حمل انواع ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی، همچنین بارهای سنگین و حجیم در جاده‌ها مناسب هستند.

کامیون یخچال‌دار

در این نوع از کامیون‌ها که بیشتر خاور هستند، اتاق دارای یخچال است. انواع کامیون کشنده یخچال‌دار برای حمل مواد غذایی، دارویی و بارهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دمای بالای هوا موجب فسادشان می‌شود.

انواع تانکر

حمل سوخت، مواد شیمیایی، روغن و.. در حمل‌ونقل جاده‌ای اهمیت زیادی دارد، زیرا بسیاری از صنایع برای تولید محصولات خود به مواد اولیه مایع نیاز دارند. از آنجایی که انواع کامیون کشنده تانکر در حمل‌ونقل جایگاه ویژه‌ای دارند با خرید تانکر امکان اشتغال گسترده برای رانندگان و درآمدزایی زیادی برای شرکت‌های حمل‌ونقل ایجاد خواهد شد.

کشنده

کشنده یا کامیون کشنده، یدک‌کشی محسوب می‌شود که توانایی حرکت دادن انواع تریلی‌ها را دارد. کابین راننده در کشنده ممکن است تک محور یا چند محور باشد و برای حمل بار باید حتماً تریلی به آن متصل شود.

معرفی برندهای مطرح در انواع کامیون کشنده

ولوو اف هاش

انواع کامیون کشنده توسط شرکت‌های مطرحی عرضه می‌شوند. امروز کامیون‌های کشنده اروپایی به‌لحاظ قیمت و امکانات؛ شرایط متفاوتی نسبت به نمونه‌های دیگر دارند. به همین دلیل بسیاری از رانندگان حرفه‌ای و شرکت‌های حمل‌ونقل به دنبال خریداری کامیون کشنده‌های وارداتی از اروپا هستند. بهترین برندهای کامیون کشنده عبارت‌اند از:

1- کامیون و کشنده‌های ولوو

یکی از گزینه‌های همیشگی که رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل برای خرید انواع کامیون کشنده به سراغ آن می‌روند، شرکت ولوو (Volvo) است. شرکت خودروسازی و صنایع سنگین سوئدی که چندملیتی بوده و انواع ماشین‌های سنگین و قطعات یدکی مرتبط با آن را براساس استانداردهای روز اروپا و جهان عرضه می‌کند.

ولوو FH یا ولوو اف‌هاش، خانواده‌ای از کامیون‌های کشنده شرکت ولوو هستند که مخفف Forward Control High Entry بوده و دارای مدل‌های مختلفی می‌باشند. نسل‌های جدید ولوو اف‌هاش دارای استاندارد یورو۵ و یورو ۶ هستند و کمترین میزان آلایندگی را دارند. در کنار آن وجود موتورهایی با 6 سیلندر نیروی مورد نیاز این کشنده‌ها را برای حمل بارهای سنگین تامین می‌کند.

2- کامیون و کشنده‌های رنو

رنو شرکت چندملیتی فرانسوی است که در صنعت خودروسازی حضور پررنگی دارد. این شرکت علاوه‌بر خودروهای سواری، انواع کامیون کشنده، تراکتور، اتوبوس و خودروهای برقی را تولید و به بازار عرضه کرده است.
رنو T520 مدل 2020 با دارا بودن نوی‌گیشن، سقف اتاق بلند، کولر درجا به همراه رینگ فولادی و شاسی نرمال از کامیون کشنده‌هایی با کارایی بالا محسوب می‌شود که برای جاده‌های ایران ایده‌آل است.

3- کامیون کشنده داف

از معروف‌ترین و برترین شرکت‌های سازنده کامیون، کشنده و ماشین‌های سنگین شرکت داف است. داف در سال 2018 به‌عنوان برترین خودروساز اروپا معرفی شد. داف شرکتی هلندی است، اما بسیاری از قطعات کابین آن در بلژیک و انگلستان تولید می‌شوند. این شرکت کامیون‌سازی، انواع کشنده پرفروش را برای جاده‌های مختلف عرضه می‌کند.
تریلی 18 چرخ یکی از مدل‌های کامیون کشنده این شرکت است که توان حمل هر نوع باری را دارد. داف 480 و داف 530 از مدل‌های پرفروش کمپانی داف محسوب می‌شوند.

سخن پایانی

اگر قصد خرید انواع کامیون و کشنده را دارید باید با ویژگی هر مدل و سازنده آن آشنا شوید. رایان تراک با واردات انواع کامیون کشنده، به نیازهای رانندگان، شرکت‌های حمل‌ونقل و صنایع مختلف پاسخ می‌دهد. برای دریافت مشاوره و راهنمایی تکمیلی برای خرید انواع مدل‌های کامیون، تریلر، کشنده، ماشین‌آلات راه‌سازی و قطعات یدکی با ما تماس بگیرید: 05138339410

پیام بگذارید